Art festival loze, Ilok 31.03.- 01.04.2023.

Osebujan događaj i sadržaj koji integrira prirodu, ekologiju, uključivost, umjetnost, vinarstvo, turizam

"Snaga vinove loze" - novi, osebujan, eko, umjetnički, humanitarni  i vinogradarsko turistički sadržaj.
Nositelji i organizatori projekta Udruga "Dunav i vino" Ilok i Udruga "Zdravi Pinklec" Zagreb poručuju: "Pokaži kreativnost-stopi se sa prirodom", a to će za sve zainteresirane, prvenstveno najmlađe, socijalno osjetljive skupine, obitelji, te naravno sve zainteresirane posjetitelje biti moguće 31.03. i 01.04., u Iloku, u vinogradima te ruralno-turističkom kompleksu odmorišta u prirodi uz samu obalu Dunava - Ribarska kuća/OPG Izvori života, kušaonice pjenušaca i vina te smještaja.
Dvodnevni program uključuje atraktivne radionice, učenje, zabavu, odmor i kreativnost te eko ali i humanitarni karakter kroz doniranje dijela kreativnih uradaka dječijem vrtiću "Crvenkapica" Ilok. Kompletan info i program sa kontaktima možete preuzeti ovdje
 
   
 
Projekt i događaj je inovativan i integrira više segmenata. "Detalji iz vinograda koji nas okružuju i utječu na naš doživljaj kroz svako godišnje doba, sada se priroda budi i prigodno je vrijeme za započeti aktivnosti u prirodi i na otvorenom. Na primjeru loze idealno je prikazati i poučiti kako reciklirati  i napraviti uporabne predmete, umjetnost kroz upotrebu loze, mogućnosti igre sa lozom i boravka na svježem zraku, razvoj motorički i senzorni vještina za djecu predškolske dobi, a posebice što u svim aktivnostima sa lozom mogu sudjelovati i djeca sa teškoćama u razvoju što  doprinosi i razvoju socijalnih i emocionalni vještina kod djece. Igre sa lozom utječu na razvoj motorički vještina, razvoj fine motorike kroz igru sa lozom ljepilom, bojama, špagom, kartonom, travom i drugim predmetima iz prirode. 

Posjet  "Art festivalu loze" može biti individulan, u pratnji roditelja ili kao cijelih obitelji  i sigurno će ispuniti očekivanja. Snopovi osušenih izdanaka vinove loze sa imanja vješto se vežu raznim tehnikama koje se prenose sa obitelji na naraštaje, posebice u vrijeme blagdana Cvjetnice i Uskrsa, te Božića. Ovim festivalom promiče se nematerijalna kulturna baština, lokalna tradicija uzgoja loze i upotreba loze u društvu, recikliranjem se čuva okoliš i podiže ekološka svijest. Krajnji cilj projekta je: Tematski park - land art - Ilok (pejzažna umjetnost  koja se izlaže na otvorenom) uz mogućnost zapošljavanja socijalno osjetljivih skupina", poručuju nositelji i organizatori. 

Kontakt i upiti: +38598270813

e-mail: udruga.divilok@gmail.com

Više o festivalu na:

facebook dunav i vino

www.opg-zelenika.hr  

Foto: Izvori života

Art festival loze, Ilok

#art #festuval #loze #Ilok