Festival glumca

Ilok, 14.-21.05.2023.

Otvorenje jubilarnog 30. Festivala glumca je u gradu domaćinu, Iloku 14. svibnja u Slovačkom domu s početkom u 20 sati. Poslije svečanog otvaranja festivala biti će odigrana predstava Kerekesh teatra "Beba".  

U službeni program festivala, izbornik ovogodišnjeg izdanja, glumac Zijad Gračić izabrao je 15 predstava. Ocjenjivački sud u sastavu glumaca Mirele Brekalo, Mare Martinovića i Miroslava Čabraje pogledati će sve službene predstave i odlučiti o dobitnicima nagrada. Glumci Domaćini festivala su  Anja Šovagović i Dragan Despot. 

Osim predstava, posjetitelji će moći uživati i u izložbi fotografija u svih pet gradova koja će prikazivati naše istaknute glumce i zanimljive detalje s prošlogodišnjih izdanja.    

Festival glumca je već dugi niz godina postao neizostavni događaj u kulturnom životu naše zemlje i Vukovarsko srijemske županije, a ove godine obilježava veliku obljetnicu, što ga čini posebnim. 

Pokrovitelji 30. Festivala glumca su Vukovarsko srijemska županija, Ministarstvo kulture i medija RH i gradovi Vukovarsko-srijemske županije. 

Raspored i predstave za Ilok: