EPIC RIDES još jednom stiže u Ilok i otkriva najljepše staze krajnjeg istoka Hrvatske

Projekt EPIC RIDES Hrvatska koji od 2021. godine otkriva najljepše kutke Lijepe naše i približava ih svim zaljubljenicima u biciklizam, ne samo onima koji su biciklu "posvetili život" već i onima kojima je bicikl sjajan suputnik pri rekreativnom bijegu u prirodu, još jednom stiže na krajnji istok Hrvatske – u Ilok i Srijem.

Četvrta EPIC RIDES sezona ide dalje uz rekordni interes te nakon tri morske destinacije ovog puta donosi jednu posve drugačiju priču: vožnju uz obalu Dunava, ladanjska imanja, nepregledne vinograde, polja i ravnice, šarene brežuljke i guste šume… EPIC RIDES ILOK / SRIJEM, koji je proteklih godina doživio gotovo pa kultni status, održat će se u subotu 15. lipnja 2024. godine, treću godinu za redom.

Staza kreće iz srednjovjekovne jezgre Iloka i spušta se prema Dunavu, a onda nastavlja preko vinograda, šuma i brežuljaka, uz neobilazno zaustavljanje na ladanjskom imanju Principovcu. Gotovo sve što trebate vidjeti u Iloku i okolici stalo je u 50 kilometara staze koja sve oduševljava.

EPIC RIDES ILOK / SRIJEM održava se uz potporu Turističke zajednice Grada Iloka, Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatske turističke zajednice te Grada Iloka, koji su jednako kao i generalni sponzor Pan - ponosni pokrovitelj rekreativaca te dugogodišnji partner i sponzor brojnih biciklističkih događanja - Husqvarna, prepoznali potencijal ovog projekta koji spaja prirodne ljepote i zaljubljenike u vožnju biciklom.

Iako je Adria Bike nadaleko poznat kao organizator biciklističkih utrka, one su tek mali dio biciklističkog doživljaja u organizaciji Adria Bikea. EPIC RIDES nisu utrke, već organizirana biciklistička druženja na top biciklističkim lokacijama namijenjena svim uzrastima, neovisno o tome u kakvoj su formi.

Slikovite staze bez tehnički zahtjevnih dijelova prilika su da se u nešto opuštenijem biciklističkom izdanju, ali uz svu potrebnu biciklističku podršku, otkriju i upoznaju skrivene prirodne ljepote Hrvatske. Oni željni što ležernijeg bicikliranja ili u nešto slabijoj kondiciji uvijek mogu iznajmiti e-bike, koji "olakšava" svaku rutu.

EPIC RIDES vas u nastavku sezone vodi i u otkrivanje ljepota Gorskog kotara, zapadne strane otoka Krka (Šotovento), otoka Raba, zapadne obale Istre (Poreč)… a čarobnih lokacija za istraživanje biciklom još je mnogo! Jedno je sigurno: Gdje god da vas EPIC RIDES pedaliranje po Hrvatskoj odvede - druženje će zasigurno biti za pamćenje.

-

Dobrodošli u EPIC RIDES Hrvatska! Dopusti da te odvedemo na najbolje staze od Mure do Visa, od Vukovara do Umaga, od Samobora do Dubrovnika… Upoznaj Hrvatsku s nama, upoznaj je biciklom!