57. Iločka berba grožđa

05. - 08. 09.2024.

U četvrtak, 05.09., započinje glavni dio 57. Iločke berbe grožđa - uz mnoštvo sadržaja za djecu i glazbenih zabavljača, poput Vojka V, Maje Šuput, Neno Belan i Minea.

Kao i svake godine, u Iloku će se okupiti mnoštvo ljudi i prisustvovati 57. Iločkoj berbi grožđa – tradicionalnoj manifestaciji koja traje tri dana, od 5.- 8. rujna. Okupljene će zabavljati Vojko V, Maja Šuput, Grupa Royal, Neno Belan, TS Sanjalice i Minea.

Iločka berba grožđa proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja, prvenstveno mladih koji nisu imali puno prilike za slobodna druženja u samom mjestu i vinogradima.

Ove godine Berba se vraća u staru jezgru grada, podno novoobnovljenih zidina!
Prvi dan, u četvrtak 05.09., sada već i tradicionalno slavimo rođendan Radio Iloka! Počinjemo u 21h sa zagrijavanjem i nagradama, a prava zabava kreće u 22h s nastupom uvijek zabavnog Vojka V!
Nakon Vojka, DJ Vixa preuzima i osigurava vrhunsku atmosferu cijelu noć.

U petak 06.09. započinjemo svečanim programom u 20h, a nakon njega, kao i svake godine, slijedi spektakularni vatromet U 22h na pozornicu stiže svima poznata Maja Šuput, a nakon Maje, dobru zabavu nastavlja Grupa Royal.

U subotu 07.09. nastavljamo punom parom. U 21h na pozornicu stiže Neno Belan & Fiumens ,a nakon toga možete uživati u koncertu TS Sanjalice.

I dolazimo do zadnjeg dana, nedjelja 08.09. koja je rezervirana za našu dječicu.
Nakon svete mise, u staroj jezgri pripremamo dječju berbu. Nakon zagrijavanja, u 11.30h čeka vas Minea koja će rasplesati i djecu i roditelje i sve koji nam se odluče pridružiti.

Posjetitelji će moći uživati i u tradicionalnim delicijama u lokalnim ugostiteljskim objektima obići vinski sajam, obići vinske podrume i kušati vrhunska vina, zato neka ovih dana Ilok bude vaša nezaobilazna destinacija.

Kao i proteklih godina, svi zabavni i kulturno-umjetnički sadržaji su za posjetitelje u potpunosti besplatni.

Vidimo se na 57. Iločkoj berbi grožđa!

Detaljan program: