31. Festival glumca

10. - 17. svibnja 2024.

ILOK / Slovački dom

  • - petak, 10.5. u 18:30 sati
    HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U MOSTARU
    Tennessee Williams "STAKLENA MENAŽERIJA" u režiji Ivana Planinića
    Igraju: Ivo Krešić – Tom Wingfield Jelena Kordić Kuret – Amanda Wingfield Ana Franjčević – Laura Wingfield Ivan Skoko – Jim O’Connor
    “Staklena menažerija” topla je obiteljska drama jednostavne i minimalističke scenografije u kojoj je fokus na glumačkoj sinergiji te suptilnim gestama i dijalozima. Radnja je smještena u vrijeme ekonomske krize u SAD-u i kako se to odrazilo na obiteljske živote običnih građana. Ovaj ekonomski kontekst služi kao svojevrsno ogledalo unutarnjem životu likova i njihovim borbama, previranjima i razdorima. Drama je duboko ukorijenjena u američku kulturu, no funkcionira na univerzalnoj razini i ima univerzalan jezik u kojem se svatko može prepoznati.
  • - subota, 11.5. u 20:00 sati
    OFF PROGRAM -TEATAR IGRE, Vinkovci i KULTURNI CENTAR OSIJEK Raymond Queneau "STILSKE VJEŽBE" u režiji Vlaste Ramljak
    Igraju: Selena Andrić i Dominik Karaula
    U tramvaju, jedan mladić duga vrata, sa šeširom oko kojega visi uzica, kraća prepirka oko guranja s drugim putnikom. Dva sata kasnije, na trgu, evo ga opet, razgovara s jednim prijateljem gdje mu ovaj govori da mu nedostaje jedno dugme na kaputu. Priča prosta, gotovo nezanimljiva. Ili možda jako zanimljiva- sve je pitanje stila! Naizgled banalna zgoda koja se dogodila u (osječkom) tramvaju br. 1 , prepričana na, ako ne baš izvornih 99, onda barem na jako puno načina.
  • - petak, 17.5. u 11:00 sati
    GRADSKO KAZALIŠTE LUTAKA, Rijeka - Predstava za djecu i mlade - Vedrana Balen Spinčić prema slikovnici Vjekoslave Jurdane i Radovana Kunića "TONČIĆ PETEŠIĆ" u režiji Serđe Dlačića
    Izvodi: Alex Đaković
    Priča o Tončiću i svima njima jest priča o svakome od nas. Cijeli smo svoj život zapravo u potrazi za samim sobom, cijeloga života učimo, mijenjamo se, rastemo, padamo, dižemo se, čupamo svoje korijene i opet im se vraćamo. No, u djetinjstvu smo ipak najosjetljivija bića, najneiskusnija, najmanje snažna. Ovo je priča o tome kako pronaći hrabrost i djelovati strahu usprkos, o tome kako donijeti odluku, o tome kako biti strpljiv, o tome kako slušati roditelje i obitelj, ali isto tako kako pronaći svoj autentični put, kako pronaći svoj glas. Priča o tome kako od kapi postajemo bujica.
    Za uzrast: 4+
    Trajanje: 35 min.
  • - petak, 17.5. u 19:00 sati
    9. SUSRETI KAZALIŠNIH AKADEMIJA / AUK Osijek "PRIČA O KOTRLJANJU"

    ULAZ JE SLOBODAN

 

https://www.facebook.com/events/1136904304026736/